Направи си сам: Подложка за горещи съдове

13054583404_83ee218669_c

Напоследък неделите са ми дни за рисуване или майсторене на разни красиви и доста често непотребни джунджурии. Вчера времето тук беше толкова хубаво, че нямаше как да не се разходим следобед до Рейн, а аз да си събера от бреговете му една торбичка плоски камъни. Много отдавна се каня да си направя с тях подложка за горещи съдове, но все нещо липсваше – или камъчетата, или силиконовия пистолет. Е, сега вече имам и двете и нямаше какво да отлагам повече.

За направата на една подложка са ви нужни парче корк (най-добре готова коркова подложка, с кръгла се получава най-добре), плоски речни камъни в различни форми, но с долу-горе еднаква дебелина, силиконов пистолет. Ако като мен не сте събрали и съвсем малки камъчета за запълване на дребните пролуки между големите, ще са ви нужни и няколко миди.

13054579214_404ab90a3a_c

Единият вариант е да си наредите предварително камъните върху подложката, за да ги наместите в най-подходящата за тях позиция, а след това да лепите. Аз реших да се изненадвам сама и затова започнах директно да лепя, като оставих всяка част сама да си намери мястото 🙂 . Така ми се получиха доста дребни пролуки, които леко ме дразнеха и затова реших да залепя в тях натрошени миди, които “счуках” в хаванче.

Цялата работа отнема около 15 мин., а резултатът е красив и чудесен, освен това и практичен за горещи тенджери, чайници, тавички и т.н. Или просто за украса в кухнята.

You may also like...

Leave a Reply