Интересни блогове, които открих през изминалата година

Предполагам, че всички познаваме удоволствието да открием някой нов и интересен блог, който ни държи  будни до късно през нощта, докато не изчетем всичко в него. Това усещане почти може да се сравни с това да попаднеш на нова и невероятна книга, в света на която заживяваш изцяло.

Ето това са моите попадения, с които се запознах виртуално през изминалата година и ми доставиха много часове на удоволствие. Надявам се през тази да открия още повече и по възможност – на български.

A Beautiful Mess е блог за идеи, ръчно направени красоти, рецепти, мода и като цяло истории за радостта от живота. Списва се от две сестри, живеещи в Америка, Елси и Ема. Разгледайте го и съм сигурна, че много скоро ще ви се прииска да измайсторите нещо от техните идеи или да си приготвите някой от коктейлите им, например. Изключително активна са, което гарантира поне по една интересна публикация всеки ден 🙂 .

Art and Blog е българска платформа за изкуство и ръчно изработени неща, където са представени и чужди автори. Любимата ми публикация е за това как да си направим сами хартиена декорация чадър, ето тук: http://artandblog.com/artandblog/?p=11390 .

Legal Nomads е блог за пътешествия, списван от американката Джоди, която през 2008-а година напуска работата си и се отдава на пътувания, храна и писане по цял свят. Има страхотни истории, както и много полезна информация за различни страни, ястия, за това какво да сложим в багажа си, полезни вещи на път и т.н.

Penspaper Studio е място, събрало илюстрациите на Елизабет Стентън, които са ми личното вдъхновение за 2013-та. Нейните прасета и кокошки ме карат да се усмихвам всеки ден, както и пълнят пръстите ми с желание за рисуване 🙂 .

Italian Chips, списван от бразилка, която от години живее в Италия. Рецептите й съвпадат много с моя вкус.

ЛаИвзСтайл е точно от местата, които ме държаха будна до късно през нощта, докато не разгледах всичко. Има рецепти, има книги, има корици на книги, има мисли, които се наместват удобно в мен, след като ги прочета.

 Левитация – в блога на Станислава попаднах случайно, докато търсех повече информация за Силвия Плат. Харесва ми как пише за книгите, които чете, от думите й струи обич. Научавам нови и интересни заглавия от нея, които влизат в собствения ми списък от книги, очакващи да се запознаем.

А кои са вашите интересни открития за 2013-та?

You may also like...

4 Responses

 1. Много хубав пост 🙂 Лично на мен номадът много ми допадна! Аз отскоро блогвам 🙂 и също съм открила някакви приятни блогове, има сред тях и крафтърски. Ако ти е интересно – хвърли едно оче 🙂

 2. Juliapulia says:

  Едно от моите интересни открития си ти 🙂 Както знаеш, свърза ни Вероника 🙂

 3. Жени says:

  A Beautiful Mess са ми любимки от доста време – в колекцията са ми от красиви блогове, които не са ми в рийдъра, а разглеждам, като ми е дошло в повече грозното. И другите идеи ще разгледам. А като стана въпрос за красиви блогове – честит нов изглед 🙂

  • Alia says:

   Благодаря, харесва ли ти? 🙂 Много се изкушавам да пусна пост “Какво мислите за новата тема?”, обаче ми е трудно да се превъзмогна :))) Beautiful Mess са впечатлявщо интензивни създателки на красота, много ме радват.

Leave a Reply