Октомври пристига с “Малка книжка за есента”

Malka-knijka-za-esenta

Октомври е вече тук с прекрасните си цветове, хладните утрини, които нашепват за повече прегръщане, с вкусните аромати във въздуха и лъскавите кестени по тротоарите. А с него идва и новата ни книжка, която заедно със съпруга ми Димитър създадохме с много обич 🙂 . Обич, защото есента е невероятна и не можем да спрем да й се радваме! Пристига тихо, промъква се едва забележимо, докато една сутрин не се събудиш и не откриеш, че ухае на ябълки, крушите са жлътнали тумбачета, тиквите греят като слънце, настъпило е времето за приготвяне на зимнина и ти се иска по-дълго да стоиш на топло, докато гледаш как сухите листа танцуват с вятъра. Идеалното време за откриване на нови вкусни пътеки в кухнята, изпробване на непознати рецепти и потапане в богаствтото на сезонната реколта, нали?

В “Малка книжка за есента” сме събрали 32 плътни, сочни, хрупкави, сладки, солени, пикантни, кисели и свежи или затворени в бурканчета рцепти, които отново разказват истории, нашепват за вълнения от детството, припомнят какво е да се храним бавно и с наслаждение на всяка хапка и са точно тук и сега, за да създават нови спомени с любими хора, в някой дъждовен неделен следобед или в слънчева съботна утрин.

AutumnCover

Те са идеална компания за октомврийските и ноемврийските дни, защото сред тях се гушат тиквен пай, виенски ябълков щрудел, ризото с кестени, домшен сироп от нар, пияни круши в тестени палтенца, лютеницата със сирене на баба, любимото ми сладко от сини сливи и орехи, торта “Павлова” с крем от маскарпоне и печено грозде, соленки със сладки картофи и още много, много други – общо 32.

Всички снимки са дело на Димитър, издателството отново е “Ентусиаст”, а от следващата седмица “Малка книжка за есента” ще може да бъде намерена по книжарниците!

А вие коя рецепта бихте искали да видите в блога преди това?

 

You may also like...

7 Responses

 1. Жени says:

  Толкова се развълнувах като прочетох, че забравих да оставя коментар 🙂 Чудно изглежда и вече ми мирише на щрудел и пияни круши. Чака с нетърпение да е в ръцете ми 🙂

  • Alia says:

   Благодаря, Жени! А на мен напоследък ми е толкова натоварено, че едва сега смогвам да ти отговоря 🙂 Ще чакам отзиви 🙂 .

 2. ух, Иринка, честито! ѝе се огледам за тази прекрасна книжка. Искам да видя нещо с тиква аз))

  • Alia says:

   Благодаря, благодаря и аз много се радвам 🙂 За теб специално ще пусна рецептата от корицата – паят с тиква 🙂 .

 3. Rumi says:

  Това се казва приятна октомврийска изненада! Нямам търпение да си купя книжката. 🙂 Бих се радвала на рецепти с ябълки, тази година имам много от градината. А и някое печиво с тиква също би ми харесало.
  Поздрави!

  • Alia says:

   Руми, значи и на теб ще ти допадне рецептата за пая с тиква, много е вкусен 🙂 А за ябълките – как ти звучи австрийски ябълков щрудел? Поздрави!

 1. 15 October, 2013

  […] лееекичко завесата пред рецептите в “Малка книжка за есента” (за всички, които си пожелаха нещо с тиква ) и зад нея […]

Leave a Reply