Дни за ръкоделия

DSCN0478

Иска ми се да мога да правя повече неща. Да свиря на пиано, да плета, да шия добре на машина, да извайвам глина, да рисувам с маслени бои, да преда и тъка. Големи цели, малки възможности 🙂 . И понеже прекарвам ужасно много време в разглеждането на чудесата, които други хора сътворяват, понякога ми се случва и моите пръсти да се вдъхновят. Изминалите седмици бяха всичките такива, под надслова на майсторенето. Почти реших да си купя и шевна машина, но май се отказах. Чета, че тези на приемлива за мен цена не са много качествени, а скъпите са прекалено скъпи за начинаещи.

Но и с игла и конец се постигат весели неща, макар и не съвършено ушити. Като тази възглавничка, например, направена от стара пижама. Пижамата не е носена, но е на повече от 15 години, подарък на баба от дядо. Тя никога не я е обличала, даде я на мен, но пък плата толкова ми хареса, че реших да го запазя за нещо специално. И така заживя втори живот като калъфка за възглавничка. Оставих джобчето, което обточих с дантела и му заших цвете от стара диадема, а копчетата тапицирах с хартиено тиксо. Рециклирането ми е любимо 🙂 .

Photo 06-03-2013 16 11 57

После попаднах на разпродажба на акрилни бои и си взех бяла. Подробно огледах какво вкъщи може да бъде нашарено и погледът ми попадна на един стъклен чайник. Преди време му счупих капачето и тогава се превърна в саксия. Сега го направих на петна (точки е силно казано 🙂 ) и увих дръжката и чучурчето с цветна прежда. Весел е.

Photo 07-03-2013 17 16 00

Омръзна ми зеленото на втората декоративна възглавница вкъщи и на нея също не й се размина разкрасяването. Видно е, че съм пристрастена към дантелата, нали? В дантеленото квадратче им цвете, изплетено ми от скъпо другарче и малка шевна машина, остатък от гердан. Помпоните си направих бързо, с помощта на вилица, стават много лесно.

Photo 07-03-2013 17 22 30

Забавлявах се и с акварелните моливи, нарисувах няколко пролетни картички и едно мартенско птиче. Някои от картичките така и не пристигнаха до получателите си, а преди това не ги снимах, но няколко все пак се сетих да запазя. Птичето в рамка:

DSCN0467

Котки, колела, все хубави неща.

DSCN0466

Дървени декорации за прозорец и филцови цветенца.

DSCN0480

И накрая един бухал, от плата на пижамата, който ми остана. За някои бухал, за други котка, за трети чудовище. Както ви харесва 🙂 . Важното е да правим нещата, които ни доставят удоволствие, нали?

8555365368_d430a22af0_z

You may also like...

1 Response

  1. Споделяме сходни мечти – много ми се работи с глина, шиее ми се, но нито време нито талант имам 🙂 При теб както винаги много пролетно и красиво – бухалчето ми е фаворит 🙂

Leave a Reply