Малка книжка за Великден

Cover_DSC_20130218_010337

Последните два месеца у дома постоянно ухаеше на празник и пролет. Януари и февруари се разведриха от великденски рецепти, екозтични подправки и аромати, недоспиване, тук-таме някой спор между мен и Димитър, няколко неуспешни опита, няколко прегорели тави с бисквити, много смях, много снимки и много писане. Резултатът от тази еуфория е новата ни “Малка книжка за Великден”, която е своеобразно продължение на коледната 🙂 . Много ни беше хубаво да я правим, но и много сме щастливи, че вече е готова! Беше уморително и трудно на моменти, да вместим работата по нея между останалите ни ангажименти и занимания, но пък всички усилия си заслужаваха. Прекрасно е да видиш плодовете на труда си и да си доволен от това, което си направил.

В книжката има 23 рецепти – сладки и солени, които ще дойдат при вас от различни краища на света. С нея ви каня да попътуваме заедно из градините с дъх на портокалови цветове в Ливан, да опитаме спаначен киш във Франция, да изпечем великденски сладки  в Гърция и солен пай в Италия, да вкусим агнешкото, което приготвят за празника християните в Мароко и да опитаме свежия вкус на зелените аспержи, добавени в ризото, както го правят в Германия. И разбира се, да си замесим козунак, без да се страхуваме от него, да си боядисаме яйца с натурални бои и да направим домашните курабии на баба Елена. Между страниците се крият още много вкусни пътешествия тук и там по света, на които можете да се отправите без дори за миг да напускате пределите на кухнята си 🙂 .

Дизайнът на прекрасната корица е дело на Димитър (както и всички снимки в книжката) и съвсем скоро ще бъдем по книжарниците, отново благодарение на любимото ни издателство “Ентусиаст”.

Е, ще попътуваме ли заедно?

п.с. Честита баба Марта! Бъдете здрави и не забравяйте, че животът е противоположности, бели и червени, на които трябва да позволим да ни се случват и да се научим да живеем с тях по най-добрия възможен начин 😉 . 

You may also like...

14 Responses

 1. Жени says:

  Развълнува ми още повече чудния пролетен ден 🙂 Няма да ти казвам с какво нетърпение чакам да излезе. (Комбинацията тревисто зелено и светло розово ми е една от най-любимите)

  • Alia says:

   Комбинацията се получи изненадващо, точно в последния момент, но и на мен ми харесва много :)) .

   • Жени says:

    Не мога да не ти се похваля – козунакът се получи чуден – с конци и ароматен, и бухнал 🙂 Огромно благодаря не само за рецептата, а особено за куража! (В допълнение направих и лимоновите сладки, които веднага се изкачват много нагоре в класацията ми за сладки ;))

    • Alia says:

     Знаех си, че ще се справиш чудесно, гордея се с теб, Жени!
     Много да ти е сладък и светъл празника, а лимоновите бисквитите на мен са ми на второ място в личната класация (след шортбредчетата 😉 ) . Аз благодаря за доверието и хубавите думи :))) .

 2. Ani says:

  Е, чудесна първомартенска новина. Честито, Иринка. Ще я поръчам от България задължително, изглежда и звучи прекасно 🙂

 3. Yordanka Dobreva says:

  Честита Баба Марта, Ирина!
  Да сте здрави и щастливи от това, което ви поднася живота!
  И да се измъквате винаги усмихнати!
  Много се радвам за книжката!

 4. Iva says:

  Здравейте,
  ще може ли да си я поръчаме по интернет. Много ще се радвам ако успея да я получа в далечна Канада. Винаги чета постовете с интерес и ми става много приятно и спокойно.
  Прекрасно се изразявате . Завиждам благородно.

  • Alia says:

   Здравейте, Ива! Благодаря Ви много за милите думи 🙂 . Книжката ще я има в онлайн книжарниците, доста от тях доставят до чужбина, така че ще проверя и ще Ви пиша допълнително, когато излезе. Поздрави!

 5. Ирина, звучи страхотно тази нова инициатива. Ще се оглеждам

 1. 19 March, 2013

  […] днес от любимото издателство “Ентусиаст” . Книжката ни вчера е излязла от печатницата и вече може да се […]

 2. 11 May, 2013

  […] да приготвя една салата, която си бях набелязала в прекрасната книжка на Alia с великденски рецепти. Добавих и аз нещичко, и с […]

 3. 18 May, 2013

  […] си чуден, пухкав и на конци козунак, благодарение на прекрасната книжка на Ирина. Докато бях в Брюксел имах ден за мен, в който се […]

Leave a Reply