На гости в Хасково

Ако ме пита някой къде бих искала да живея в България, веднага бих казала Хасково. Е, или Бургас. Не, че не обичам София, напротив, но всички си знаем – тя е много специално място за оцеляване.

Харесвам Хасково, защото ми навява усещане за уют, по улиците винаги има хора  и глъчка и някак градът е успял да запази привлекателния си дух. Благодарение на това, че е родно място на Димитър, съм имала удоволствието много пъти да се наслаждавам на атмосферата му. Оказа се, че освен интересните места в самия него, около Хасково има и доста впечатляващи исторически забележителности, които са все още малко известни.

Вярвам, че родните ни красоти имат нужда от много повече популяризиране, за да се развиват и обогатяват, а не да заглъхват като забравени от Бога пущинаци. Затова и следващата галерия от проекта ни 900 пиксела разказва за мистична църква и гробница, застинали на ръба на няколко религии и древни истории. И двете съвсем близо до Хасково, а ако ги посетите, непременно разгледайте и града – в него се крият още много неочаквани места, музеи и не на последно място – вкусотии за опитване.

Пълната галерия можете да видите тук. Приятно случване!

п.с. Жива съм! Скоро ще започна и пак да готвя (надявам се) 😉 .

You may also like...

10 Responses

 1. Жени says:

  Направихте ми деня – първо Димитър със снимките, сега и ти с топлите думи 🙂
  Не стига, че Хасково ми е роден и на мен, ами голяма част от живота си съм прекарала в Узунджово при баба 😉

 2. Alia says:

  Знам си аз, че в Хасково се раждат все хубави хора :)) Благодаря за милите думи!

 3. Lara says:

  Отново чудесни снимки. 🙂
  Нямам търпение да започнете да готвите и да пишете пак. 🙂

 4. krasi_mm says:

  Спомени, спомени… През живота си два пъти съм ходила в Хасково, но съм много впечатлена от града и неговата атмосфера. Благодаря ти за прекрасните снимки- така града и околностите са още по-привлекателни.

  Очаквам с нетърпение и кулинарните ти пътешествия:)

  • Alia says:

   Краси, наистина има чудесна атмосфера, винаги много ме радва този град 🙂 . Поздрави!

 5. Еос says:

  🙂 много красив град… преди години отидох /ходила съм често като дете, вуйчо ми служеше там, но нямам много спомени/ по малко странен повод 🙂 една туркиня да ми излее куршум. Луда работа 🙂 но се сдобих със страхотен комплект от воаяжа – шапка и чанта, бежови със зелени филодендронени листа 🙂 единствени по рода си и от тогава имам запланувано пътуване и ми се ще да видя много неща в района, а и толкова обичам камънаци с история, но все нещо ми се губи 🙂
  Чакам с нетърпение и кулинарни публикации 🙂

  • Alia says:

   Еос, ха, и аз имам няколко комплекта шапки и шал от там, все уникални и красиви и много ме радват :)) Може би с това трябва да популяризираме града :)) Поздрави и скорошно пътешествие в тази посока ти пожелавам!

 6. jorj says:

  В Хасково съм ходил само веднъж, преди 5 години и останах със страхотни спомени. Беше пролет и всичко беше страхотно. Нищо че снимката в статията е зимна, хубав град е Хасково.

 1. 4 April, 2012

  […] На гости в Хасково / Публикувано на 04.04.2012 […]

Leave a Reply