Страшно вкусен Хелоуин

Децата не подбират празниците на специален принцип, за тях всички са добре дошли, особено онези, които включват много лакомства. А организирането на страшно парти за Хелоуин е добър повод за затопляне на късните октомврийски вечери не само за тях, но и за родителите.

Направата на тиквен фенер е задължително условие за повдигане степента на настроението, особено ако изгасите всички лампи и оставите само тях да светят. А и издълбаването им ще държи малките ръчички заети за поне няколко часа.

Освен, че малчуганите могат да се маскират като призраци или малки дяволчета в нощта на 31 октомври, да обикалят организирано съседите за бонбони и да изрязват безброй украси във вид на прилепи и тикви, могат да се позабавляват и с направата на няколко плашещо-смешни вкусотии, които не отнемат много време.


Мъфини-пяци

Нужни са между 6 и 12 от любимите на децата мъфини – шоколадови или не, всички са подходящи, можете да ги направите сами или да купите готови. За превръщането им в страшно-вкусни паяци трябват: 100 г. шоколад, цветни кръгли бонбони, тънки желирани бонбони в зелен, кафяв или червен цвят и шоколадови пръчици.

Шоколадът се разтапя на водна баня с 1 с.л. прясно мляко и при непрекъснато бъркане, до получаването на гладка глазура. След това е ред на децата да намажат мъфините отгоре с нея, да сложат  по два цветни бонбона за очи и да поръсят с шоколадовите пръчици. С клечка за зъби се пробиват по три дупчици от всяка страна на мъфините и там се поставят “крачетата” – направени от нарязаните желирани бонбони. Ако се сложат повече крака, паяците почти могат да минат и за оцъклени октоподи.

Паяжина

За къде са паяците без паяжина? И тя може лесно да се направи, нужни са само солети и бял шоколад. Вземете тава или голяма чиния и я намажете с малко олио – така паяжините ще могат да се отделят лесно, след като се стегнат. Шоколадът се разтапя на водна баня до гладка глазура. Докато вие бъркате, децата могат да начупят солетите на еднакви, не много големи пръчици и да ги наредят в кръг. Там, където краищата им се допират, се сипва половин чаена лъжичка шоколад. Направете няколко фунийки от хартия за печене, напълнете ги с останалия шоколад и ги връчете на малчуганите, за да изрисуват с кръгчета паяжините. Готовата продукция се оставя да стегне за около половин час.

Маршмелоу-чудовища

Много малко възрастни могат да се похвалят с въображение за чудовища, като това, което притежават децата. Затова и изрисуването на купчина маршмелоу бонбони може напълно да се остави в техните ръце. Мама и татко трябва само да приготвят разтопен шоколад, отново насипан в хартиени фунийки или пудра захар, разбита с малко прясно мляко и оцветена с хранителни боички – за повече цветове за рисуване. След това остава само децата да създадат най-страшните, смешни или калпазански физиономии, които им хрумват, върху податливата повърхност на меките бонбони.

Вампирски ябълки

Още едно весело превъплъщение на ябълките – този път в опасни вампирски устни с по два страшни зъба – съвсем подходящо за Хелоуин. Нужни са няколко червени ябълки, нарязани на тънки полукръгчета, фъстъчено масло и нарязани по дължина белени бадеми. Парченцата плод се слепват с фъстъченото масло, нареждат се в чиния и им се закрепя по един “заострен” зъб от бадеми във всеки край.

You may also like...

6 Responses

 1. Betty Yovcheva says:

  Много забавен Хелоуин!!!
  Поздравления за страхонвия пост!

  Хубава нова седмица желая на цялото ти семейство!

  • Irina Katerinska says:

   Благодаря ти, Бети! Радвам се, че идеите ми ти харесват 🙂 Хубава седмица и много вдъхновение ти пожелавам!

 2. Много са оригинални – всичките предложения, до едно. Дори мисля днес да приготвя ябълките и мъфините, за да се зарадва дъщеря ми довечера малко на празника, тъй като тук маскирания и ходене по съседите нали няма…
  Поздрави от мен!

 3. Lulu says:

  Много симпатични, лесни и весели идеи!

 4. Alia says:

  Мариана, Лулу, радвам се, че създават настроение 🙂 .
  Лулу, меденките ти са невероятни, напълно си заслужават дълги труд, останах без думи 🙂 . Поздрави!

 5. Margarita Megi says:

  qkoo

Leave a Reply