В музея на “Порше”

Обикновено легендите се раждат без фанфари. Талантът избуява, пренебрегван и дори незабелязван, но в крайна сметка случайността успява да му проправи достатъчно широка пътека. Младият Фердинанд Порше бил определен за наследник на бащината си тенекеджийска фирма. Родителите му не одобрявали влечението на младежа към опитите с електричество, но след като сам изработил динамо, което произвеждало достатъчно електроенергия за целия дом, баща му най-после склонил да се запише във вечерните курсове на местния техникум.

И така било поставено началото на легендата, която днес наричаме “Порше”.

Музеят на легендарната автомобилна компания “Порше” в Щутгарт е място, забележително като създателя си. Дори и за мен, която не изпитвам някакъв особен интерес към колите, усещането да бъда сред над 80 красиви, изпипани до най-малката подробност автомобила, всеки от тях със собствена специална история, беше наистина знаменито. Надявам се, че втората галерия от проекта ни “900 пиксела” ще накара и вас да се чувствате специално 😉 .

Всички снимки можете да разгледате тук. Приятно случване!

You may also like...

2 Responses

  1. Винаги съм харесвала да научавам за началото на дългия път на успеха на световноизвестните марки и техните създатели – има някакъв особен магнетизъм човек да открие кое ги прави толкова велики или предприемчиви. Не знаех това за Порше. Със сигурност е било вълнуващо, посещавайки това място. Аз също не се увличам по коли, дори нямам шофьорска книжка, но когато през пролетта разгледахме изложбените магазини на Мерцедес, Рено / на Шамз Елизее определено беше много интересно и увлекателно.

  2. Alia says:

    Да, всяко докосване до истинските истории е много вдъхновяващо 🙂 .

Leave a Reply