Октоберфест 2011 и нов проект

Има безброй мигове и преживявания, които не могат да бъдат изразени с думи, неуловими в бедността на речника. А има и хиляди снимки, които са интересни или красиви, но аз най-много обичам онези, в които колкото повече се взираш, толкова повече неща виждаш и толкова повече истории се случват по ъглите им. Те разказват настроения и импресии, мимолетни спомени и случки, градове, които утре ще бъдат различни, необичаен ъгъл, през който да погледнем на живота, предизвикват въображението и събуждат неуловими желания.

Идеята да събираме на едно място историите, които фотографиите на моя съпруг Димитър разказват, съществуваше отдавна и се радвам, че най-после успяхме да я осъществим. Проектът се нарича 900 пиксела и ще показва различни интересни места и събития в голям формат.

В седмицата на Октоберфест-а, няма как да не започнем с него. Миналата година посетихме това уникално събитие за първи път и настроението, което те грабва още от входа е наистина завладяващо. За мен, като не особено голям любител на бирата, много по-примамлива е атмосферата, която създават хилядите ентусиасти, дошли от всички краища на света. С думи е наистина трудно да се опише подобаващо, но пък снимките говорят достатъчно красноречиво.

Бирата в Бавария е нещо много специално. Не просто национална гордост, не просто забавление, но много повече традиция, вкус и идея. А Октоберфест-ът в Мюнхен всяка година се превръща в пиршество за сетивата с музика, традиционни носии и милиони веселящи се сърца.

Цялата галерия можете да разгледате тук. Приятно случване!

You may also like...

2 Responses

  1. Прекрасни снимки и разказ. С удоволствие бих го посетила. Отивам да си отворя една бира :)) малка!

  2. Alia says:

    Марияна, благодаря ти, много се радвам, че ти е харесало виртуалното пътуване 🙂 . И аз се придържам към малката бира, при нужда, но най-вече към виното, тъкмо сега е ред на новата реколта франконски вина в региона 🙂 . Хубава вечер!

Leave a Reply