Карнавал!

Последните няколко дни в Германия беше карнавалено време – по-точно всичко започна миналия четвъртък и приключи онзи ден във вторник. В неделя беше и голямото карнавално шествие с много музика, костюмирани веселяци и тонове бонбони, които хвърчаха към публиката. Радостта основно е за децата, но аз нали съм все непораснала, редом с тях събирах пуканки, желирани бонбони, че и едно вурстче улових 😀 .

В различните немскоговорящи държави тези шествия имат различни имена, във Франкония се нарича Fasching. Най-пищните подобни събитя са в Кьолн и Франкфурт – шествията и маскарадът там изглеждат безкрайни, но и тук в Нюрнберг беше много весел, поне за мен, особено озвучените с немски естрадни песни камиони.

Традиционно по карнавалено време се ядат всякакви понички – с пълнеж, без пълнеж, с глазура, малки, големи, с дупки – каквито ви хрумне, а моите любими са  ето тези с извара – неугледни на вид, но с много свеж вкус. Чакат да бъдат приготвени в домашна обстановка 😉 .

А докато аз ловях летящи бонбини, Д. направи страхотни снимки, които са събрани ето тук. Чудесно настроение за края на зимата, която надявам се вече си е отишла – днес мирише на пролет и подухва топъл ветрец.

You may also like...

2 Responses

  1. eva bor says:

    Еййй Алия аз се чудех и маех четири дни в Австрия,в Алпите защо постоянно се разхождаха маскирани стари и млади и то много забавни, в ресторантите си сядаха ей така мъже и жени да похапват, мъжете с сутиени, жените като каубои … много бяха забавни … а то явно и там имат такъв обичай 🙂 Страхотни снимки!

    • Alia says:

      Хаха, наистина са много забавни и оригинални с костюмите си :))) А инак, сега беше карнавалено време в целия католически свят, ако не се лъжа, голяма веселба преди великденските пости 🙂 . Поздрави, Ева!

Leave a Reply