безвкусно

Човек колкото и добре да живее, рано или късно му се налага да събере целия си живот в десетина кашона. Съмнявам се някоя рецепта да успее да се добере до мен и блога през следващите седмици, но пък може и да изненадам всички ни.

Тези дни с Д. успешно оцеляваме на крем супи (някой път ще ви разкажа за потайната ми връзка с тях), бананов шейк и пуканки. Пуканките са бонус към прожекциите в близкото кино, които ни спасяват от мислите за пакетиране и организиране. До тук трябва да е станало ясно, че за известно време съм в София и нямам никакво желание за готвене на нещо различно от санитарния минимум.

Мъглата е погълнала улиците и ако притворя лекичко очи успявам да видя градът, такъв, какъвто го обичам. Приглушен, замъглен, с размити граници и стотици аромати, моята София, онази дето отдавна не съществува.

You may also like...

6 Responses

 1. Lina says:

  Май много хора вече леко притварят очи и се опитват да си спомнят София такава каквато я обичаме…успех с пакетирането /занимание поне за мен доста неприятно/ и ще чакам нещо вкусничко когато ти дойде настроението 🙂

 2. Краси says:

  Ирчо, добре дошла! Аз пък се радвам, че се прибра! Сигурна съм, че е за добро! Знаеш ли какво си помечтах, докато разглеждах снимките на твоите вкуснотии? Да има готварска книга написана от теб, с илюстрации от Димитър ( хартиена и електронна)? Аз и сега ползвам рецептите от блога ти. Не че нямам мои стари, изпитани рецепти. Ама моите не са така интересни, там има само “продукти” и напътствия : “обели, нарежи, разбий”. Твоите рецепти са описани вкусно и изглеждат изкусително на картинките.Защо не си пожелах такава книга по Коледа? Защото не се сетих…Но и сега не е късно, какво ще кажеш, Ирчо?

 3. Alia says:

  Лина, за съжаление е така, добре че са приятелите – София става по-обаятелна благодарение на тях 🙂 .
  Краси, някой ден и надявам се някой ден и готварската книга да стане реалност :)) Никога не е късно да си я пожелаем 🙂 . А прибирането е за кратко, но напоително, както се казва 🙂 .

 4. Prez dekemvri vidjah Sofia sled dalgo vreme i mi se stori, 4e Sofia kakvato e v mislite mi, ja njama. Posle se ka4ihme na Vito6a – 50 % be6e kato njakoga 🙂

 5. Добре дошла и от мен в София! И аз ще се радвам на подобна готварска книга, но ще е още по-неповторима и уютна, ако сложеш и всички разкази от блога към съответните рецепти. Те са тези, които още повече ме надъхват да опитвам да ги приготвям и у дома.
  Е, аз не помня София от преди, но дори и така за мен тя е особена и носи свое собствено очарование, което на мен ми харесва!

 6. Alia says:

  Благодаря ви, момичета, книгата… някой ден 🙂 . Отговарям с голямо закъснение, но нямах възможност преди това, сега се надявам да наваксам всичко пропуснато…

Leave a Reply