вурстчета, щолени, меденки и греяно вино

Чувствам душата си (и стомаха, кхъ кхъ) пълна с много цвят, настроение и аромати. Сигурно и затова нямам кой знае колко думи да опиша коледния базар, най-старият като традиция, който започна тази събота и неделя в Нюрнберг.

Тълпите, парата от греяното вино, горещите сладкиши – непретенциознни на вид, но с вкус, който сякаш е създаден точно за декември, да се опитва на малки хапки под падащите снежинки и докато краката потропват, сковани от студ.

И красивите дървени играчки, изработени от майсторски ръце, стъклените топки нарисувани като приказка, музикални кутии и въртележки, скрити под червените тенти, които ме карат да се чувствам отново като дете, в очакване на най-хубавото време от годината. Онова, дето те кара да се сгушваш, да се усмихваш и да помълчиш от удоволствие.

И понеже думите не са достатъчни да опишат това вълшебно настроение, предлагам цяла една галерия с прекрасни снимки, които Димитър направи с риск да му опадат пръстите на ръцете от студ 🙂 .

Честито начало на очакването!

 

You may also like...

11 Responses

 1. Благодаря ти за прекрасните снимки, Алиа / и на Димитър, разбира се:)/. Да видя коледен базар ми е отдавнашна мечта, която за съжаление тази година ми се изплъзна измежду пръстите. Но поне оплакнах окото сега:)

 2. Alia says:

  Пожелавам ти догодина да прекараш колкото ти душа иска на някой базар, Денерис, наживо настроението е страхотно и много празнично 🙂 .

 3. Еос says:

  Приказно е, благодаря че го сподели!

 4. Alia says:

  Удоволствието беше мое 🙂

 5. Ихаа :)))

  Кока кола никога няма да се сетят за това: http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450gy250_1001636.jpg :)))
  Браво на мъжа!
  И да пратите малко глювайн насам, нали имам имен ден на Коледа 🙂

 6. Alia says:

  Като нищо може да ни изненадат догодина и с такава идея, нали тази си снимаха рекламата у нас 🙂 А глювайна ще вземе да изстине, докато стигне, по-лесно е ти да дойдеш 🙂 .

 7. Maria says:

  Немските коледни базари са наистина приказни! И ах тези рисувани меденки и греян вино!Прекрасни кадри, браво на мъжа!:-)

 8. Alia says:

  Благодаря от негово име, Мария 🙂

 9. За съжаление, не съм ходила в Германия преди Коледа, но добре, че е този уютен блог, за да направя виртуална разходка из Коледния базар там. Почувствах се сякаш наистина и аз бях там. Благодаря за тази емоция, Alia!

 10. Alia says:

  Мариана, радвам се, че ти е харесала виртуалната разходка!

 1. 7 December, 2010

  […] или иначе казано Früchtebrot. Опитах го през първите дни от Коледния базар и смело заявявам, че страхотно върви с греяно вино. Да […]

Leave a Reply