Закъсняла почерпка

Трябваше вчера да почерпя, но хич не ме свърташе вкъщи. Винаги е така, когато Димитър замине за дълго, не ми се стои у дома, сама, толкова е шумна самотата. Вкъщи е, когато и той е тук, през останалото време е просто празни стаи.

А вчера имах имен ден. По традиция всяка година правя някакъв сладкиш с ягоди, за да почерпя, но този път месих козунаци. На Великден нали се развали печката и не се получи работата, та нямах търпение да изпробвам новата – пече чудесно, пу-пу. Хванах се аз да меся козунаци, всичко върви по мед и масло, направих един обикновен и едно руло с мармалад и орехи. Вадя първия, разбира се ще го снимам и за късмет обърнах дъската точно след снимката. Така литна тоя козунак, трясна се в стената и се разхвърча по пода… и отиде в кофата. Е, поне имам снимкa 😆

Рулото реших да не го снимам, че току виж излети през прозореца, докато не гледам. Но опиталите го одобриха подобаващо, та не ми е съвестно. Почерпвам и с обикновени бързи соленки, които спасиха количественото положение, при липсата на единия козунка.

Пожелавам ви много мир в душите, тематично по Ирина.

You may also like...

Leave a Reply