Нова година – нов късмет :)

Честита Нова Година на всички! Пожелавам ви много вдъхновяващи дни, моменти, които да бъдат запомнени и най-вече топлинка в душата 🙂 .

Последните години вкъщи сякаш се превърна в традиция на 31-ви цял ден да чистим и подреждаме, та да започнем на чисто. И понеже щяхме да си бъдем само двамата с Димитър, не бързахме за никъде и до 9 вечерта успяхме да се справим с всички задачи. Аз станах рано, омесих празничната питка, а десерта направих още предния ден. Купихме някои салати готови, мезетата също, направих любимото Капрезе и Полската салата, а основното беше изпечено на грил тигана от по-добрата ми половинка 🙂 . Обикновено съм нервна, когато има да се вършат много неща, но тази година за първи път се наслаждавах на пълния покой в душата си. Беше ми хубаво, наистина хубаво и споделено, без да очаквам нещо специално. Вечерта уморени, но доволни си наредихме масата и някак неусетно в разговори старата година изтече през часовника…

Масата със салататите и мезетата, без мръвката все още 🙂

Чудната дъхава питка

И десерта на десертите – негова светлост Тирамису-то!

Всъщност най-любимия ми ден е 1 януари. Събудих се в тихото утро, със слънце в прозорците и ми беше леко и весело. Никакъв шум не се чуваше, само кафето тихо къкрещо на котлона. Дано цялата година ни върви все така – ведра, изпълнена с надежди, мечти и спокойствие.

You may also like...

2 Responses

  1. Апостол Апостолов says:

    Гледах, гледах питката и тирамисуто, докато най- накрая ми потекоха лигите.

  2. Des says:

    аз не гледах дълго 🙂 хахахаха
    ииии много здраве на писателката на блога :)))

Leave a Reply