Пудинг с палачинки

Когато вкъщи се намират няколко палачинки, течен шоколад и ванилов крем, би било неразумно да се ядат по отделно. Защо ли? Защото събрани заедно имат много по-весел и интересен вкус. Преди време бях чела за подобен австрийски десерт, но не помня нито къде, нито как точно се правеше, затова и импровизирах с наличните продукти. Мога само да кажа, че колкото повече стои в хладилника, толкова по-вкусен става, стига да има кой да го чака 😆 .

за 4 порции:

4 палачинки
500 гр. ванилов пудинг
1 банан
течен шоколад
какао или пудра захар

Бананът се нарязва на малки парченца. Всяка палачинка се намазва с течен шоколад, поръсва се с банан и се завива на руло. Реже се на 4 части. В купичка се слага на дъното едно рулце палачинка и другите три парченца се нареждат изправени. Заливат се с ваниловия пудинг.  По този начин се запълват и четирите купички, след което се нареждат в тава и се запичат на горен реотан за 10 мин. на 200 градуса. Преди сервиране се поръсват с пудра захар или какао.

You may also like...

3 Responses

 1. Тони says:

  Много интересна рецепта. Благодаря!
  Готвенето не ми е страст и рядко рецепта привлича вниманието ми, но тази е всичко онова, което търся – лесно за изпълнение, интересно като ефект и, не се съмнявам, много вкусно. Ще я опитам съвсем скоро.

 2. Мария says:

  Наистина звучи много вкусно! И аз ще я пробвам през weekend-a :))

 3. Alia says:

  Наистина е много бърза и лесна 🙂 Даже може и да не се запича, а само да се охлади – пак си е хубаво.

  Хайде и да докладвате после за резултата 🙂 .

Leave a Reply