Падение

Имам лошия навик да падам често – спъвам се и като чувал с картофи. Често сънувам кошмари как се търкалям по стълби. Преди няколко години се подхлъзнах на някаква киша и си разтегнах връзки на коляното, което все още ме боли и не мога да свивам напълно. Всяка зима се изтърсвам поне по три пъти.

В петък сутринта минах през аптеката на път за офиса. Като излизах нещо се отплеснах и не уцелих стъпалото, глезенът ми се изви и се строполих по лице на земята. Първо се ужасих, че отново съм скъсала нещо или счупила, опитах се да стана – неуспешно. Няколко минути стоях на тротоара, а хората буквално ме заобикаляха. Две от аптекарките излязоха да пушат и ме  гледаха как пъшкам пред аптеката им. Все още не съм сигурна дали се разплаках от болка или от това, че никой не ми помогна. Някак се довлякох до близкия бордюр и седях там, докато ми размине.

После болница, снимки, преглед, разминала съм се с навяхване. Сега глезенът ми е подут и едва стъпвам, но все още не съм сигурна дали ме боли повече от това или от безчувствието на хората.

Разбира се, никой не е длъжен да ни помага или съчувства. Но често, толкова често ми липсва човещината.

You may also like...

5 Responses

 1. sisterofwind says:

  Наистина ли така са те подминавали!?!?!? Немога да повярвам, дори и аптекарките??? Знаеш ли, сигурно повече те е заболяво от липсата на човечност! Според мен това качество не би трябвало да е нещо изключително, а една добродетел, която трябва всички ние да притежаваме.

 2. opexume says:

  Егоизмът е навсякъде около нас и това е пореден пример,наред с агресията по улиците и безучасността при домашните обири.Тъжно е ,но хората оставащи в София година след година са мнозинството завършени егоисти способни да те стъпчат ако паднеш пред тях.
  За пребиванията в следствие пльосване най-доброто противодействие е да се запишеш на някой по спокоен вид източно бойно изкуство например ушу-така поне ще подобриш равновесието си и паденията ще намалеят(казвам го като спец в екстремни падания с тежки последици).Успех!

 3. esk says:

  Дори не знам какво да кажа.. толкова ме стъписа. Знам, че и без някой да ти казва знаеш, че не всички хора са такива и просто за лош късмет в този момент около теб са се случили само бездушни твари, но все пак.. Физическата болка ще мине и заедно с нея остави да си отиде и мисълта за случката. Аз предпочитам да вярвам, че такива хора са си наказани достатъчно. Твоето краче ще оздравее за седмица, а те ще си останат.. зомбита до края, те губят.

 4. Израснал съм мужду медици и от опит знам, че това са най- безчовечните, безсърдечни и глуповати хорица в света.

 5. Alia says:

  Благодаря ви! Да, разбира се не всички хора са такива, някакъв лош късмет. А аз прекалено тежко приемам озлобението, отчуждението.. Но ще ми мине – и крака и душата 🙂

Leave a Reply