Ароматен понеделник

Всеки понеделник се събуждам раздробена на парченца. Тази сутрин слепвам частиците с горещ шоколад, следобед ще стана едно цяло с портокалов чай…

Обичам свежите, топли, плодови аромати. Тези, които те вдъхновяват и карат да прегръщаш чашата с две ръце. И онези, които имат нужда от няколко капки мляко, за да ме приспят. Обичам горски плодове, червеното дето ме разхожда в гората и събира в кошница ягоди, къпини и боровинки. Канеленият портокал разказва приказки за вълшебни вечери, а ментата помага за изкачването на всеки връх. Кадифеният аромат на шоколада изпълва деня ми с парещи мисли. И цялата ставам само обоняние и кожа, които попиват, попиват, попиват….

You may also like...

6 Responses

 1. Ани says:

  Пък аз снощи не по-малко поетично сътворих и споделих с половинката три чаши с бананов шейк – в две от тях имаше и домашна вишновка, в третата – сок от портокал. Меко, ароматно, прекрасно.

 2. Alia says:

  О, Ани и шейк много обичам, ще си дадеш ли рецептата? Изобщо обичам да пия, пия, пия всякакви такива неща. И мляко с какао, и капучино, и мокачино, и … 🙂

 3. Ани says:

  Брех, одеве я описах детайлно, но явно съм пропуснала капчата и хайде сега… наново: това е възможно най-лесната рецепта:
  2 банана
  500 мл. прясно мляко
  1-2 пакетчета ванилия
  пасатор
  2 красиви прозрачни чаши
  кубчета лед (брой по избор)
  Добавки: 3:1 (в полза на самия шейк)се добавя нат. сок, уиски, ром или вишновка. Ракийца не се препоръчва, но все пак – въпрос на вкус.
  Обачеее… ако има и лъжица сладолед, топната накрая, става безценен!

 4. Alia says:

  Звучи много вкусно, ще я изпробвам тези дни 🙂 Благодаря, Ани!

  А капчата е малко коварна, като си коментирал вече веднъж се скрива и трябва всеки път да се натиска “change”, за да се попълва, защото си я иска.

 5. sisterofwind says:

  Романтика лъха от това обяснение в любов към напитките! Аз също много обичам това, което си описала. А най-обичам когато любимия ми направи фрапе, понякога бяло, понякого черно и събуждащи!

 6. Esk says:

  Ти си една картина, знаеш ли.. и всеки ден ралична 🙂

Leave a Reply