За жените, интернет-химерите и още нещо …

Гледайки Светлана от ББ3 и следейки коментарите по неин адрес, се изумих от възможностите на жените да бъдат крайно вулгарни. Ако имаше кой да подхранва негодуванието им, щяха да се съберат няколко агитки, които да прескочат през оградата на къщата и да я линчуват. Вземат й детето, дават го на социалните, наритват я и гражданската им съвест е достатъчно чиста.

Това определено не е пост в защита на Светлана, а по-скоро неизказаното ми възмущение от хорската злоба, необезпокоявано изливаща се под прикритието на псевдоними в интернет.

Българската млада майка в наши дни е безгрешна. Тя е перфектна домакиня, детето е център на нейната вселена, идеална любовница на толкова идеалния си мъж, който ги обожава, работи много и си ги отглежда. Те имат хармонична връзка, която отговаря на всички наложени от розовите романи стереотипи, детето им е гений, проговорил на 3 месеца, а на годинка вече работи успешно с таблицата за умножение.

Всички тези предпоставки й дават право тя да бъде съдия. Да коли и беси, да прокламира от пиадестала на собственото си величие, че никоя друга майка не си гледа така перфектно бебето, никоя друга жена не е толкова високо морална в отношенията си със живота.

Изумително. Какво прави виртуалната реалност с хората. Сякаш орязва проблемите им, орязва недоволството, умората, страха. И на преден план от кутийката излиза една спретната, пригладена, добре фризирана химера.

Тези нежни жени, които гукат над люлките на децата си, са готови да те разкъсат. Ако ти си жена и си решила да не кърмиш. Ако ти си позволяваш да оставяш бебето си да спи само или пък всяка вечер го взимаш в леглото си. Ако не си с ултра модерна прическа всяка вечер пред телевизора или пък точно защото си..

“Никога” и “вечно” са крайгълният камък на речниковия им запас. “Никога” няма да изневерят, да не измият чиниите, да сгрешат във възпитанието на наследника, да имат пълно доверие. “Вечно” ще обичат, бъдат красиви, доволни и напълно… ще им е удобно .

Това е средностатистическата българска форумка в наши дни. Тя е невероятна смесица от Скарлет О`Хара, Ева Лонгория и Надежда Михайлова. На пръв поглед странна комбинация, но резултатът е задоволяващ.

Имаме си идеално работещ другарски съд.

Внимавай, ти може да си следващата подсъдима 😉

You may also like...

12 Responses

 1. Кеф. Добре си им го казала на форум-хитлеристките в поли.

 2. illa says:

  Интересно обобщение. Може и така да е. Може по форумите да ходят главно такива. Аз не посещавам форуми, не мога да съдя. И разинте брадъри, сървайри и пр. не гледам, така че не знам за какво става въпрос. Коментирам, защото човек по принцип е склонен да съди другите. Било някоя си Светлана, било жените-форумистки 🙂
  И това си има и добрите, и лошите страни. Т.е. лошо няма 🙂

 3. Alia says:

  Мачо, много ми хареса определението “форум-хитлеристки в поли” и с голям кеф те цитирам 🙂
  illa, наистина лошо няма..просто е трагично.

 4. January says:

  Хех, и на мен ми беше писнало от перфектни съпруги и майки, та по тоя повод казах няколко приказки ей тука

 5. aend says:

  bravo!!

 6. Juja says:

  Е, то просто няма начин, някоя млада дама да влезе във форума и на всеослушание и всеобщо достояние да обясни , че мъжът и е абсолютен простак, детето си седи с пълните памперси с часове, защото нея я мързи, бръсне си краката веднъж месечно, само когато й се налага да излезе, защото мъжа й така или иначе е свикнал да я гледа така…..Няма начин…Ако всички истини за себе си вземем и ги напишем черно на бяло…депресията/минимум/ ни е в кърпа вързана. Иначе с гледната точка съм съгласна…За Светлана…без коментар…:)

 7. Alia says:

  Е, то не е нужно, чак да изпадаме в крайности 🙂 Идеята е, че всеки понякога има прегрешения…мързи го, разсеян е, нервен е, не му се занимава. Това не го прави по-малко добър, просто го отделя от перфектността. Което, по мое мнение е много хубаво. Добре, че не сме всички безгрешни, щеше да е страшно. Няма нищо лошо да си признаваме недостатъците. Дори няма нищо лошо да ги премълчаваме. Ама да се изкарваме идеално компактни в живота си, е роля за третокласни актриси, които си мислят, че някой ще им повярва.

 8. Juja says:

  Оооо 100% съм съгласна 🙂 Крайностите не ги обичам в повечето случаи. Златната среда…

 9. Ким says:

  Абсолютно съм съгласна!
  Същата история с беше и с Елена от биг брадър 2. Хората се надпреварваха да я обявяват за каква ли не. Псевдоморализмът е адски заразен и уютен. Според мен в повечето случаи това са хора, които нямат достатъчно смелост да правят каквото искат, страхувайки се от мнението на другите и затова бързат да сдъвчат това, което моралът им казва, че е неправилно.
  Неправилно е и да си злобен, особено когато си анонимен.

 10. Sway says:

  БРАВО за това изказване.

 11. aleksandra says:

  Не бях се замисляла, но БРАВО. Така изглеждат и част от колежките ми.

 1. 4 November, 2006

  […] Сестра ми, която е проявила изненадващо хладнокръвие (без да псува през 3 реда), е разкъртила средностатистическата жена-форумист. Когато ти бъдат обяснени неща, върху които си си блъскал главата с години, няма начин да не цвилиш от кеф. Да. […]

Leave a Reply