10 съвета за свежа есен и топла зима

Тъй, тъй, студът прекрачи прага на гардеробите ни и измъкна дебелите пуловери, якета, шалове и шапки. С наближаването на зазимяването, душата се бунтува. Иска слънце, пясък, море, оскъдно облекло и най-вече по-дълги дни.

Подтиквана от тези си мисли, ви предлагам няколко предложение за по-лесно преживяване на двата сезона и за отдалечаване от изпадането в летаргичен, зимен сън:

1. Облечете се дебело, сложете си мека шапка и шал, разходете се в парка. Съберете листа за украса, кестени, шишарки. Внесете атмосфера в домовете си.

2. Вземете заплата, отидете в магазин “Слънчоглед” и изхарчета една солидна сума от нея за джвъчки, бои и всякакви неща, които ви грабнат сърцето. Когато слънцето се скрие рано-рано, майсторете!

3. Обзаведете се с различни видове чай – на пакетчета или насипен. Сложете ги в специални буркани, с красиви надписи. Препоръчвам комбинацията шипка + мента, каркадето, зелен чай и мента на Туинингс, както и плодовите на последния. Направете си голямо количество, сипете го в подходяща кана и се наслаждавайте на топлината му.

4. Прибирате се измръзнали? Вземете си душ или вана с аромат на канела, поглезете тялото си с крем, облечете пуловер и дебели чорапи.. прочетете всички книги, за които не сте имали време.

5. Разместете мебелите в дома си. Преподредете всичко, което решите, промяната ободрява. Ушийте или купете шарени покривки за легла и дивани, както и възглавнички.

6. Купете си бои за стъкло и овапцайте всичко, до което се докопате, преди да успеят да ви спрат.

7. Направете си днвеник.

8. Ушийте си подвързии за книги от плат. Ако не се справите (като мен) ще ви кажа къде продават 🙂

9. Подготвяйте дома и душата си за наближаващите светли празници.

10. Обичайте хората около себе си. Гответе с любов, защото тя разтопява всеки сняг и затръшва вратата пред ветровете.

Наслаждавайте се на всеки миг, защото е неповторим.

Обичам есента, заради самата нея, а зимата, защото успявам да я преборя .

You may also like...

3 Responses

  1. geronimo says:

    Благодаря за хубавата статия!

  2. Къде продават подвързии за книги?

    • Irina Katerinska says:

      Подвързии за книги от плат съм си купувала от "Слънчоглед", както и от магазинчета със стоки "втора ръка" и хенд мейд, които се намират на малките 5 кьошета в София 🙂 . Ако не се сещаш кои имам предвид, пиши ми – ще намеря адреса.

Leave a Reply