Малкият принц в ХХI век

Г-н Б. през лятото живее в планината, а през зимата рисува морето от къщата си на скалите. Той е твоят най-добър приятел или най-голям враг. Той е нечия мечта или очакване. Винаги отговаря на писамата ти, често се усмихва. Пуши хубави цигари, пие много кафе.

Или пък… Господин  Б. е точно такъв какъвто искаш да бъде.Той е натоварен с всичките ти очакания, нещо което обикновените хора не могат да понесат. А ние често ги заливаме именно с очакване. С желанията и изискванията си, с нетърпение.

Можеш да поговориш с него винаги, когато пожелаеш. Рядко се виждате, да не кажа никога. Той е това, което за някои е малкият принц. Никога не бърза по улиците, никога не закъснява. Изобщо – въплъщение не на идеалния мъж, а на онова, което всеки търси у себе си. И неспособен да го постигне го приписва на него. Имаш ли цяла торба с планове за бъдещето? Спокойно можеш да я изпратиш на господин Б. и той да ги осъществи до едно. Бляскави успехи.

Ако все още си нямаш един такъв приятел, дълбоко в себе си, време е да го създадеш. Ако не си му писал отдавна – не се тревожи, направи го, той няма да ти е сърдит.  Всеки ден си общувате? Не се тревожи – това не е отклонение, а най-правилният път. Защото… той те очаква.

Да се върнеш при себе си.

You may also like...

Leave a Reply